De zaak van: de liefdespartner die een voorschot nam op wat haar niet toekwam

ex-partner opsporenGeld maakt niet gelukkig. En toch geeft een graai uit de gezamenlijke bankrekening vele ex-partners genoegdoening, zodra de liefde over is. Zij plukte hem (on)terecht kaal, en vertrok vervolgens met de noorderzon. Waar ze niet op gerekend had, was de opsporing door Recherchebureau GerVon.

De zaak draaide om een flink vermogen op de bankrekening én een relatie die spaak liep en in een scheiding eindigde. Woede, verdriet, verbijstering, verachting, pijn, en verschillende versies van de werkelijkheid. Het passeerde allemaal de revue.

  • Zij vond dat ze recht had op… samengevat… heel veel.
  • Hij vond van niet.
  • Zij nam een voorschot op de scheiding en boekte snel een aanzienlijk bedrag van het spaargeld over naar haar eigen bankrekening, dat slechts een tussenhalte was voor een andere bankrekening.
  • Hij kon na de uitspraak van de rechter ruim € 60.000 proberen terug te vorderen.

Proberen…, want zij weigerde terug te betalen. En op het laatst bekende adres was ze niet meer te bekennen.

Digitaal rechercheren

Niet wetende waar het zou eindigen kwam de vraag op mijn bureau terecht. Hij kon haar niet vinden, had genoeg van het gedoe, wilde zijn geld én de affaire afsluiten.

De informatie over haar achtergrond bevatte genoeg aanknopingspunten om een online onderzoek te starten. Al snel werden de eerste digitale broodkruimels gevonden die erop duiden dat zij naar het buitenland was gevlucht. Door dieper in het internet te duiken wees het onderzoek in de richting van een van de Alpenlanden.

Bergen beklimmen

Daar verbleef de ex-partner ergens. Wat wij nodig hadden, was een actueel en concreet adres. Dan kon hij de vordering laten uitvoeren. Daar naartoe afreizen om haar aanwezigheid te bevestigen zat er helaas niet in.

In plaats daarvan sprak ik enkele lokale contacten uit mijn Europese netwerk aan die mij op het bestaan wezen van bepaalde registers. Daardoor kon ik vanachter mijn bureau de gedigitaliseerde papieren bergen van dit Alpenland beklimmen.

Searches in een van deze databases leverde de bevestiging op die we nodig hadden: een woning op naam van deze ex-partner. Er was een concreet adres, waardoor hij de volgende stap kan zetten om dit af te sluiten.

En zij? Zij kan een verrassing verwachten.

Wilt u ook graag iemand terugzien?

Of iets…