Pop-up store veiligheid en bijeenkomst tegen agressie in Woerden

laat je niet overvallenPreventie voorkomt misdaad. Daarom staat Woerden van 4 t/m 7 september in het teken van Veiligheid met een pop-up store waar inwoners gratis veiligheidsscans kunnen laten doen. En voor ondernemers zijn er workshops over agressie en winkeldiefstal.

Wie zich bewust is van gevaren, gaat er zorgvuldiger mee om door de nodige maatregelen te nemen. En dat maakt het criminelen moeilijker hun misdaad uit te voeren. Daarom hebben de gemeente Woerden, de ondernemersvereniging, politie, brandweer, een vastgoedeigenaar en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) de handen ineengeslagen en de pop-up store gecreëerd.

Veiligheidscan & demonstraties

Bezoekers van de pop-up store kunnen zich aanmelden voor een gratis Veilig Wonen Scan. Met de scan wordt duidelijk wat mensen zelf kunnen doen om de kans op woninginbraak te verkleinen. Ook kunnen ze vragen stellen aan de politie en brandweer die tevens een aantal moderne blusmiddelen zal demonstreren. Via een virtual reality-bril kunnen bezoekers levensecht ervaren hoe je uit een brandende woning komt.

Harm Alarm is aanwezig om met de kinderen op de foto te gaan. Hij is bekend van de reclame ‘Lichtje aan, ramen dicht, deur op slot’ met het stemmetje “Ik blijf het zeggen hoor. Maak het inbrekers niet te makkelijk!”

De pop-up store Veiligheid is te bezoeken van dinsdag 4 tot en met vrijdag 7 september in het stadshart van Woerden. U vindt de pop-up store in Electro World de Groot aan de Molenstraat 2.

Ondernemersbijeenkomst tegen agressie

Dinsdag 4 september is er om 18.45 uur een bijeenkomst over wat ondernemers kunnen doen tegen agressie in de winkel. Tijdens de roadshow ‘laat je niet overvallen’ in het RIE theater horen winkeliers en hun medewerkers wat ze kunnen doen om winkeldiefstal te voorkomen en hoe ze moeten reageren op agressie.

De gemeente Woerden biedt samen met politie en het CCV twee gratis workshops aan over het afrekenen met agressie in de winkel en winkeldiefstal, en een workshop over het voorkomen van overvallen. Meer informatie en aanmelden via www.laatjenietovervallen.nl.