Personeel screenen? De eerste stappen…

personeel screenenU wilt goed betrouwbaar personeel inhuren. Mensen die u kunt vertrouwen. Vooral wanneer het financiële functies of privacygevoelige functies betreft. Personeel screenen is daarom een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. Daarmee vindt u de juiste medewerkers: mensen met integriteit.

Personeel screenen is eigenlijk niets anders dan zich een beeld vormen van de betreffende persoon. Dat kan door bijvoorbeeld het cv en LinkedInprofiel te bestuderen. Kijk daarbij niet alleen naar opleidingen en werkervaring, maar ook naar genoemde behaalde resultaten en andere activiteiten.

Social media zijn een goede bron van informatie om meer persoonlijke zaken over iemand te weten te komen. Ook iemands naam door de zoekmachine zoals Google halen biedt vaak aanknopingspunten voor andere mogelijkheden.

Personeel screenen op betrouwbaarheid gebeurt op basis van fact checking. Zo kan in het diplomaregister worden gecontroleerd of iemand daadwerkelijk genoemde diploma’s heeft behaald of door de betreffende persoon een kopie van zijn of haar diploma’s op te laten sturen.

Opgegeven referenties nabellen kan eveneens zinvol zijn, al leert de ervaring dat referenties alleen worden opgegeven wanneer zeker is dat de referentie zich positief zal uitlaten. Het is dan zaak gerichte vragen te stellen en tussen de regels van de antwoorden door te lezen.

Een andere officiële mogelijkheid voor het screenen van personeel is de Verklaring Omtrent Gedrag, welke de persoon bij het Ministerie van Justitie zelf zal moeten aanvragen.

Risico’s en richtlijnen personeel screenen

Welke procedure u volgt met het screenen van personeel hangt per functie af van welke risico’s dit met zich meebrengt. Het is zaak de risico’s per functie in kaart te brengen. Belangrijk is ook om altijd open en transparant te communiceren dat sollicitanten gescreend worden. Dat levert niet alleen begrip op, het is meteen het eerste filter voor diegenen die wat verborgen willen houden.

Volg in elk geval altijd de wettelijke privacyregels voor het screenen van personeel en houdt u aan de sollicitatiecode. Dan zit u als werkgever met de screening goed.

Wilt u uitgebreid en professioneel uw personeel screenen?

Recherchebureau Gervon is gespecialiseerd in het onderzoeken van antecedententen en heeft meer mogelijkheden om iemands gangen na te trekken. Wilt u een vrijblijvend advies? Neem dan contact op.