Dit onderzochten onze privédetectives in 2019

recherchebureau GervonEen gestolen auto die achtergehouden werd na een onderhoudsbeurt. Een “zieke” werknemer. Nagaan of een Nederlander elders in Europa onroerend goed heeft. Mishandelingen, vreemdgangers en werknemers die bij klanten stelen. Het is weer een bonte lijst aan onderzoeken die we dit jaar mochten uitvoeren.

Ook voerden onze mensen diverse adviesgesprekken. Zo was er een persoon die zwaar mishandeld was en zich niet serieus genomen voelde door de politie. Of de winkelier met personeel die op geraffineerde manier werd afgeleid, waarna criminelen op de een of andere manier toch de kassa open kreeg om geld weg te nemen.

Observaties

De particuliere onderzoekers maakten ook dit jaar goed gebruik van de thermoskan met hete koffie, het maatje tijdens urenlange observaties. Zo werd onderzocht of iemand zijn partner ontrouw was en vreemd ging.

Verder hielden we een zieke werknemer in de gaten. De werkgever wilde afscheid van hem nemen tijdens zijn proeftijd, maar vergat dit schriftelijk te bevestigen. De werknemer meldde zich na de mondelinge mededeling snel ziek en al snel volgden signalen dat hij voor zichzelf was begonnen. Observaties bevestigden dit, waarna de werkgever alsnog snel afscheid kon nemen.

Ook mochten we bewoners van een pand observeren in opdracht van de gebouweigenaar die hard bewijs nodig had voor een rechtszaak. Het vermoeden bestond dat er verdovende middelen werden verkocht.

Confrontatie

Werknemers van een andere werkgever werden beticht van diefstal bij klanten. Beveiligingscamera’s hadden goede registraties gemaakt, doch wilde de werkgever eerst het verhaal van de werknemers weten voordat hij verdere stappen ondernam. Wij mochten deze gesprekken voeren. Beide werknemers ontkenden diefstal, ondanks dat de camerabeelden iets anders duidelijk maakten. Inmiddels heeft één werknemer eieren voor zijn geld gekozen en ontslag genomen.

Mishandeling

Waar twee vechten, hebben twee schuld. En toch werd er maar eentje door de rechter veroordeeld. Waarschijnlijk ook nog eens de verkeerde persoon. In maar liefst twee zaken hadden de particuliere onderzoekers van recherchebureau GerVon te maken met behoorlijke mishandelingen en slecht onderzoek van de politie wat de basis legde voor een rechterlijke dwaling. Daarom hebben wij de ontbrekende feiten op een rij gezet.

Verzekeringswerk

We mochten dit jaar voor verschillende verzekeraars ook een aantal onderzoeken verrichten om de stijging van de premie te beperken. En in een aantal gevallen hebben we kunnen vaststellen dat de claims van verzekerden onterecht waren, waardoor verzekeraars niet hoefden uit te keren.

Zo waren er vijftien claims van werknemers die hun werkgever aansprakelijk stelden voor een arbeidsongeval, vijf woningbranden, negen bedrijfsbranden, een stormschade, twee waterschades en twee woninginbraken waarvan een vermoedelijk in scène is gezet.

Rondom auto’s was ook weer het nodige te doen, zoals twee voertuigdiefstallen en een autobrand. Daarnaast waren er een aantal verkeersongevallen, waarvan bij drie de aanrijding in scène gezet was en twee andere aanrijdingen op zijn minst een paar vraagtekens opleveren.

Wat kost een onderzoek van een recherchebureau?

Het is een veel gestelde vraag, maar een eenduidig antwoord valt niet te geven. Elke zaak is anders. Bij de ene zaak wordt een persoon geobserveerd, bij de andere zaak slechts de feiten gecontroleerd. Een bevestiging van iets krijgen, een die stand houdt in de rechtszaal, dat neemt nu eenmaal tijd. En tijd is geld.

Zijn rechercheonderzoeken daarom alleen voorbehouden aan die mensen met veel geld? Niet per se, want wie onrecht wordt aangedaan en zijn gelijk haalt, kan dit altijd verhalen.
________________________________________

2020

De particulier onderzoekers recherchebureau GerVon kijken uit naar volgend jaar en schijnen dan graag weer hun objectieve en onafhankelijk licht over uw zaak. Voor nu wensen we u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe.