Spaar ze allemaal! Het meest gezochte elftal van Europa!

europol crime leagueEuropol heeft zijn eigen voetbalplaatjesalbum uitgebracht van de zware jongens divisie. Deelnemers kunnen de plaatjes verzamelen van de meest gezochte criminelen in Europa. Europol heeft 25 ‘spelers’ geselecteerd voor de ‘Most Wanted Cup’.

Het is tijd dat het eindsignaal klinkt, schrijft Europol. Daarom lanceert de Europese politieorganisatie dit WK-spel wat ervoor moet zorgen dat de voortvluchtige criminelen worden herkend door het publiek en ze sneller door de politie kunnen worden opgepakt.

Wie Europol volgt via haar Facebookpagina krijgt de codes om alle voetbalplaatjes te verzamelen. In het team spelen twee door Nederland gezochte criminelen mee. Het gaat om Said Razzouki en Ridouan Taghi die betrokken zouden zijn bij verschillende moorden in het Amsterdamse en Utrechtse criminele circuit.

Een woordvoerder zegt dat dit WK-spel een ludieke actie is om de herkenbaarheid van de criminelen bij het publiek te vergroten, maar ze benadrukt dat dit absoluut geen spelletje is, want de spelers in dit team zijn zeer zware criminelen die betrokken zijn zware misdaden, zoals moord, gewapende overval en drugssmokkel.

Geen zin of tijd om alle codes te verzamelen? Kijk dan op Europe’s most wanted fugitive waar u tevens die spelers ziet die op de reservebank voor het elftal zitten.