Bedrijfsfraude herkennen? Dit zijn de signalen

bedrijfsfraude herkennenHet signalement van de frauderende werknemer bestaat niet. Het kan prima iemand zijn waarvan je het nooit had verwacht. Iemand die vertrouwen geniet omdat hij, of zij, al jaren hard en goed werkt voor het bedrijf. Toch zijn er duidelijke signalen die duiden dat er iets gaande is binnen uw bedrijf.

Bedrijfsfraude signaal 1: een patroon

Waar mensen werken worden fouten gemaakt. Een foutje kan een keer gebeuren. Komt het vaker voor, dan is er wat aan de hand. Zeker als deze fouten op dezelfde momenten worden gemaakt door dezelfde personen. De vraag is echter of dit onbewust, uit onwetendheid of bewust gebeurd. In het laatste geval is er sprake van bedrijfsfraude.

Bedrijfsfraude signaal 2: de afzondering

Hij is de eerste die arriveert op de werkvloer en altijd de laatste die weer naar huis vertrekt. Wellicht is er sprake van een waardeloos sociaal leven, maar feit is wel dat deze medewerker enige tijd alleen zijn gang kan gaan.

Werken op plekken waar collega’s niet kunnen meekijken, of altijd met dezelfde collega’s bepaalde taken uitvoeren of per se deze taken zelf afhandelen zijn ook vormen van afzondering om anderen “buiten de deur” te houden. En dat biedt gelegenheid om bedrijfsfraude te plegen.

Bedrijfsfraude signaal 3: het verschil

Ieder mens is uniek en doet dingen op zijn of haar manier. Dat is normaal. Vaste regels en procedures binnen een bedrijf zijn ook normaal. Facturen en bonnen worden op dezelfde manieren aangemaakt. De kas wordt op een bepaalde manier opgemaakt. Vaste routes hebben, met enige marge, vaste rijtijden.

Een afwijking door omstandigheden, dat kan een keer voorkomen. Komt het vaker voor, dan…

Bedrijfsfraude signaal 4: privé

Medewerkers zijn geen machines. Goed werkgeverschap behelst onder meer het welzijn van zijn werknemers, met respect voor iemands privésfeer. Toch kan de privésituatie een belangrijke indicator zijn die vragen oproept. Bijvoorbeeld als iemand meer geld uitgeeft dan dat hij aan salaris binnenhaalt. Studerende kinderen kosten geld. Of het tegenoverstelde: financiële problemen heeft. Relationele problemen of een verslaving zijn ook oorzaken voor het plegen van bedrijfsfraude.

Redenen voor bedrijfsfraude

De redenen om bedrijfsfraude te plegen lopen uiteen. Gebrek aan erkenning, privéomstandigheden, het is maar een pen, een usb-stick, een schrijfblok enz. of ‘gewoon omdat het kan’. En de vinger op de zere plek leggen, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Constateert u als werkgever of manager zaken. Check dan eerst een aantal feiten en controleer of het een terugkerend iets is. Is dit het geval, bepaal dan in overleg met het leidinggevende team om dit te bespreken met een, meer of alle werknemers. Soms is het laten weten dat iets in algemene zin geconstateerd is al voldoende om het op te laten houden.

Maatregelen tegen bedrijfsfraude nemen

Wilt u als werkgever of leidinggevende (preventieve) maatregelen tegen bedrijfsfraude nemen? Werkprocessen inrichten op fraudebestendigheid. Nader onderzoek laten verrichten om patronen aan te tonen?