Vermogensdelicten

vermogensdelicten oplossenWord u gedwongen geld te betalen, want anders…? Zijn er goederen van u gestolen of wordt iemand in uw naaste omgeving vermist?  Recherchebureau Gervon raadt in het geval van vermogensdelicten altijd  aan om de politie er bij te betrekken, maar wanneer dit (nog) niet mogelijk is of het voor de politie geen prioriteit heeft, dan kan oud-politierechercheur Gerard Hoogland onmiddellijk in actie komen.

Een fiets, scooter of auto die op straat gestolen wordt, een huurauto of ladderlift van een leasebedrijf die niet op het afgesproken tijdstip wordt teruggebracht. Kinderen die met een van de ouders naar het buitenland gaan en niet meer terugkomen. Iemand die voor losgeld wordt ontvoerd of ineens in het niets verdwijnt.

Afpersing, diefstal of vermissing. Snelheid is vaak een cruciale factor in dit soort zaken. Evenals het ontwijken van de publiciteit. Buiten kijf staat dat de politie meer mogelijkheden heeft dan een particulier onderzoeksbureau, maar door procedures of andere prioriteiten is deze opsporingsinstantie niet altijd tot onmiddellijke actie te bewegen.

Zo komt het steeds vaker voor dat eigenaren aanwijzingen hebben over de locatie of hun eigendommen online aangeboden zien worden,  en dat de politie dan toch niet in actie komt.

Wat kan Recherchebureau Gervon doen?

Snel handelen. Bijvoorbeeld door een zoekactie te organiseren of door vast te stellen of de gestolen spullen of vermiste personen daadwerkelijk op een locatie aanwezig zijn. En door te zorgen voor voldoende aanleiding waardoor de politie wel moet overgaan tot handelen en het een prioriteit moet maken.

Verder hebben we meer mogelijkheden om onopvallend onderzoek te doen en achter de schermen te werken. Daardoor kunnen beter uw privacy beschermen en zaken langer uit de publiciteit te houden.

Daarnaast is particulier recherchebureau Gervon niet gebonden aan de procedures van de politie, waardoor er vermogensdelicten eerder actie ondernomen kan worden. Vanzelfsprekend hebben we ons wel aan de wet te houden.

Hoe wordt het onderzoek uitgevoerd?

Dat hangt helemaal af van de specifieke situatie en de wensen van de opdrachtgever. Afhankelijk van de verstrekte informatie schat onze rechercheur in wat zinvol is om te doen. Blijkt het mogelijk om onmiddellijk actie te ondernemen, dan gaat hij meteen aan de slag, want haast is geboden.

Echter, u hoort het ook wanneer onze rechercheur het raadzaam acht alsnog de politie te informeren.

De uitkomst van het onderzoek

In het geval de gestolen goederen of vermiste personen gevonden worden, zal uiteindelijk altijd de politie ingeschakeld worden, aangezien de overheid als enige legale instantie de laatste stap mag ondernemen in het daadwerkelijk terughalen van de goederen en personen.

In het geval het onderzoek op korte termijn niet leidt tot nieuwe aanknopingspunten of het terugvinden van de goederen of personen, wordt tussentijds verslag uitgebracht en besproken of het zinvol is om door te gaan met het onderzoek. In overleg met uw advocaat kan ook onderzocht worden of er beslag gelegd kan worden op uw goederen dat bij derden wordt bewaard.

Wilt u meer weten en snel actie ondernemen?

Raadpleeg vrijblijvend de kennis en ervaring van oud-politierechercheur Gerard Hoogland en neem nu contact op met Recherchebureau GerVon.