Antecedentenonderzoek

antecedentenonderzoek uitvoerenWilt u zeker weten dat de persoon waarmee u een (zakelijke) relatie aan gaat te vertrouwen is? Met het antecedentenonderzoek van Recherchebureau Gervon komt u meer feiten te weten over de achtergrond van die sollicitant, die mogelijke zakenpartner of die potentiële klant.

U wilt als werkgever iemand inhuren voor een gevoelige functie binnen uw bedrijf waarbij de medewerker toegang krijgt tot veel of vertrouwelijke bedrijfsgegevens. Bijvoorbeeld voor een positie als bestuurslid. Het screenen van personeel via een antecedentenonderzoek, ook wel achtergrondonderzoek of pre-employmentonderzoek genoemd, als onderdeel van de sollicitatieprocedure is dan gebruikelijk.

Dat geldt ook voor vertrouwensfuncties waarbij de medewerker met privacy gevoelige zaken te maken heeft, of betrokken is bij het verwerken van transacties met grote geldbedragen.

Omgang met kwetsbare doelgroepen, bijvoorbeeld kinderen, is eveneens reden om iemands achtergrond te onderzoeken. Evenals het natrekken van zakenpartners waarmee u op het punt staat in zee te gaan of een deal te sluiten. Ook in verzuimsituaties met onduidelijkheden waar het vermoeden rijst dat dit verzuim op onterechte gronden plaatsvindt, is aanleiding voor nader onderzoek.

Waar richt het antecedentenonderzoek zich op?

Dit is afhankelijk van wat de opdrachtgever te weten wil komen. In het algemeen richt elk antecedentenonderzoek zich op de aspecten rondom veiligheid en betrouwbaarheid van een persoon. Met andere woorden, de vraag of iemand te vertrouwen is voor een bepaalde positie of functie.

Hoe wordt het antecedentenonderzoek uitgevoerd?

Zorgvuldig en discreet. De aanpak is afhankelijk van of de betrokkene op de hoogte is van het onderzoek. Er wordt eerst een scala aan bronnen geraadpleegd, waarna aan de hand van de resultaten in overleg bekeken wordt of verder onderzoek nodig is en personen geïnterviewd worden.

De uitkomst van het antecedentenonderzoek

Recherchebureau Gervon legt de verzamelde feiten aan u voor zoals deze zijn, wat betekent dat de uitkomst van het onderzoek vooraf niet vaststaat.

Wilt u meer weten over het laten instellen van een antecedentenonderzoek?

Recherchebureau GerVon biedt een gratis adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor een antecedentenonderzoek door te nemen.